Make your own free website on Tripod.com

banner.jpg

Biografie Gerald Gardner

Home
Wicca
Soorten Heksen
Cirkelwerk
Sabbats
BiografieŽn
Wiccan Rede
Runen
elfen
B.O.S
Pentagram
Alternatieve geneeskunde
Pagan Bands
boeken
Wallpapers
Links
Mail

Gerald Gardner  ( 1884 - 1964 )

geraldgardner.jpg

 

Het is 13 juni 1884 als in Blundel nabij Liverpool Gerald Brosseau Gardner ter wereld komt. Als kleine jongen vertrekt hij samen met zijn kinderoppas naar het Verre Oosten om pas na zijn pesioen in 1936 naar Engeland terug te keren. Tot dat moment interesseert het occulte hem niet bepaald en schrijft hij boeken over de locale volksculturen in Ceylon en MaleisiŽ. Maar eenmaal terug in Engelnd komt er een plotse ommekeer en komt Gardner via de vrijmetselarij in het occulte genootschap "De Broederschap Van Crotona" terecht.

Daar leert hij een vrouw kennen waarvan hij ontdekt dat ze een coven leidt. Door haar wordt hij in september 1939 ingewijd in haar coven in New Forest. De identiteit van deze vrouw zal wel een eeuwige raadsel blijven. Gardner refereert aan haar met de naam "Old Dorothy" en er woonde in die tijd inderdaad een Dorothy Clotterbuck die zich met magie bezighield in New Forest maar of zij De Dororthy is wordt nogal eens betwist.

Dan breekt de oorlog uit. Gardner gaat in het verzet. Ook schrijft hij de Wet. De Wet is eens tekst die gaat over het beoefenen van Hekserij in tijden van onderdrukking. Er werd altijd aangenomen dat De Wet uit de Middeleeuwen stamt maar het is veel waarschijnlijker dat deze door Gardner is geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog schrijft hij onder een schuilnaam "Scire" een boek "High Magic's Aid". Hierin vertelt hij onder het mom van fictie een hoop over de hekserij.

In 1951 wordt de doodstraf op Hekserij ("the law on witchcraft") opgeheven. Nu kan Gardner eindelijk vrijuit over de Hekserij spreken zonder kans te lopen op vervolging. In 1954 publiceert hij beroemde "Witchcraft Today" en opent hij "The Museum of Witchcraft" op het eiland Man. De pers springt hier natuurlijk meteen op. Er verschijnen artikels van zogenaamde undercoverjournalisten met titels als "Ik zag een naakte priesteres wild worden". De Sunday publiceert een serie over Hekserij waarin Wicca en Satanisme als hetzelfde beschouwd worden, en de onopgeloste moorden uit de streek worden in verband met Hekserij gebracht. Hekserij wordt niet meer vergeten door de mensen, maar zo'n soort wilde indianenverhalen waren Gardners bedoeling ook weer niet, dus publiceert hij als antwoord "The Meaning of Witchcraft".

Vanaf dat moment schieten covens als paddestoelen op uit de grond en begint men zich overal met Hekserij bezig te houden. Maar! Door de vele jaren van onderdrukking is veel kennis kwijtgeraakt en over alles ontbreekt er informatie. Dus gaat Gardner op zoek in oude manuscripten, vraagt hij erfheksen om raad en schrijft hij zelf heel veel. Op deze manier weet hij heel veel verloren informatie te verzamelen in zijn wereldberoemde "Book Of Shadows".

Gardner sterft in 1964 onder lichtjes mysterieuse omstandigheden op een cruiseschip. Maar overaal ter wereld vind je nog Gardneriaanse heksen...

 

bron: http://groups.msn.com/camothsway/geraldgardner.msnw

Back

guest7a.gif
Please sign my gastbook