Make your own free website on Tripod.com

banner.jpg

Samhain

Home
Wicca
Soorten Heksen
Cirkelwerk
Sabbats
BiografieŽn
Wiccan Rede
Runen
elfen
B.O.S
Pentagram
Alternatieve geneeskunde
Pagan Bands
boeken
Wallpapers
Links
Mail

Het nieuwe jaars feest van de heksen

samhain.jpg

Samhain heeft verschillende betekenissen : Wijsheid van de Muze , dood van de God , de weergave van onze plaats in het jaarwiel , eerbetuigen aan de dood , het einde van de zomer en het nieuwe jaar ( Keltisch ) .
 
Het is een traditie om op Samhain-nacht een bord voedsel buiten te zetten voor de zielen van de doden . Daarnaast is het ook traditie om een kaars in de vensterbank te branden , het leidt namelijkde zielen naar de landen van de eeuwige zomer , begraven appels zouden hen moeten voeden tijdens de reis naar de onderwereld .
 
De Kleuren die kenmerkend zijn voor Samhain zijn : oranje , zwart en rood
De symbolen die kenmerkend zijn voor Samain zijn : Bezems , maskers , ketels en de afnemende maan .
 
Andere namen voor Samhain zijn : Halloween ( deze benaming is bekender onder de mensheid dan Samhain ) , All Hallows' Eve ( Allerheiligen) , Day of the Dead ( Dag van de Dood ) , Third Harvest ( Derde Oogst) , Samonios , All Saint's Eve , Martinmas , Celtic New Year ( keltisch nieuwjaar ) , Samhuinn , Celtic Winter ( keltische winter ) , Samana , Festival of Pamona , Vigil of Saman ( het Waken van Samen ) , Hallowe'en , Vigil of Todos ( het Waken van Todos ) , Santos .
    

halloween.jpg

Back

guest7a.gif
Please sign my gastbook