Make your own free website on Tripod.com

banner.jpg

Biografie Scott Cunningham

Home
Wicca
Soorten Heksen
Cirkelwerk
Sabbats
BiografieŽn
Wiccan Rede
Runen
elfen
B.O.S
Pentagram
Alternatieve geneeskunde
Pagan Bands
boeken
Wallpapers
Links
Mail

Scott Cunningham ( 1956 - 1993 )

scottcunningham.jpg

"Once we've learned the basics

of Wiccan beliefs and practices,

living our religion is, logically, the next step.

How we allow it to affect our lives

is completely up to us"

-Scott Cunningham

1956-1993   

 
Scott werd geboren op 27 Juni 1956 in Royal Oak Michigan. In 1961 verhuisde hij naar San Diego waar hij de rest van zijn leven heeft gewoont. Zijn introductie in wicca kwam door een boek dat hij las in 1971 genaamd: "The Supernatural" geschreven door Douglas Hill en Pat Williams. Hij was gefascineerd door de beschrijvingen over "the evil eye" en leerde dat er een bepaald gebaar was voor het trekken van iemands aandacht. Toen hij dit gebaar maakte naar een meisje uit zijn klas waarvan hij wist dat ze zich bezig hielt met occulte dingen, vroeg zij hem of hij een heks was. Nee, dat was hij niet, maar hij wilde er wel graag meer over leren. En dus introduceerde het meisje hem in wicca. Scott sloot zich aan bij meerdere covens, maar kwam er toch achter dat solitary (alleen) meer zijn stijl was.
 
Scott volgde een opleiding tot fictie schrijver, maar toen hij erachter kwam dat hij eigenlijk al zo goed was dat de opleiding niet meer nodig was, besloot hij zich volledig op het schrijven te stortten. Dit resulteerde als eerste in een roman en uiteindelijk in vele andere boeken over kristallen, edelstenen, kruiden en natuurlijk het nog altijd goed verkochte boek: Wicca- a guide for the solitary practitioner. Dit boek alleen al verkocht geteld tot aan het jaar 2000 al meer dan 400 000 exemplaren.
 
Hij werd bekend en gaf lezingen. Regelmatig verscheen hij op de Amerikaanse televisie en andere media. Scott wilde dat wicca voor iedereen toegankelijk zou worden. Dat de geheimzinnigheid doorbroken moest worden en het een bekende religie zou zijn.
 
Door zijn steeds slechter wordende gezondheid kwam hij steeds minder in de openbaarheid. Op 28 maart 1993 overleed de toen nog slechts 37 jarige Scott Cunningham. Zoals een Engels spreekwoord zegt: "Those who shine twice as bright, burn half as long". Blessed he be.
 

Back

guest7a.gif
Please sign my gastbook